вівторок, 9 квітня 2024 р.

 

            Від екології думки до екології довкілля…

 

«Не від людини, а від природи суть усього. Виховання йде від природи, що вливає в серце сім’я доброї волі. Природа блага – всьому початок, а без неї ніколи не бувало благості. Коли все будує премудра природа, чи не єдина вона і вигоює,   і навчає?»: писав Григорій Савич Сковорода.

Головне завдання у збереженні природи є  екологічне виховання – формувати особистість з новими категоріями екологічного мислення, поведінки, взаємовідносин між націями і природою, відповідальності за всіх, у тому числі – майбутніх поколінь, усвідомлення універсальності тісних взаємозв’язків і взаємозалежності всього живого й неживого на планеті Земля.


З цією метою проведено вебінар для класних керівників, вчителів біології та географії: « Формування екологічної грамотності і здорового способу життя школярів у контексті концепції НУШ».

Учасники роздумували над питаннями екології думки, здорового способу життя для духа, душі і тіла, екологією навколишнього середовища.

Консультант ТКМЦНОІМ Козловська Лариса розкрила питання екології навколишнього середовища в Україні у час війни.


Педагоги обговорили дискусійне питання: «У здоровому тілі – здоровий дух» (не завжди у здоровому тілі живе здоровий дух, бо кіллер здоровий тілом не має здорового духа).

Презентація ТУТ:

https://docs.google.com/presentation/d/1a9j2Rn1J3q6z1rKhEoBBx6JcoMlKR_oS/edit?usp=sharing&ouid=117268985661481783389&rtpof=true&sd=true

Немає коментарів:

Дописати коментар