пʼятницю, 8 грудня 2023 р.

 


                               


          Інструменти   
       комунікації

    вчителів та учнів

  у стресових ситуаціях

    Живемо в особливий час війни. Кожен день відчуваємо великий потік інформації, губимося, втомлюємося. Спілкуючись з усіма учасниками освітнього процесу. Як зосереджуватись і не розпорошувати увагу, вибирати і не вигоряти?  Ця тема об’єднала класних керівників 5 -8 класів на черговій зустрічі. Присутні обговорили  особливості роботи класного керівника з учнями в умовах війни. Опрацювали інструменти, які допомагатимуть вибудовувати життя в тому напрямку, в  якому нам потрібно.

      Важливості набрало питання стресостійкості як вчителів, так і учнів: ця здатність людини, її вміння вистояти у ситуації стресу чи тиску. Ми  можемо турбуватися про інших лише тоді, коли вміємо турбуватись про себе. Висна-жений педагог – поганий педагог. Тільки поруч із впевненим, спокійним дорослим, дитина може відчувати себе спокійно і захищено. Чого б Ви не вчили на словах, діти бачать і наслідують тільки Ваші дії.

                                 РЕКОМЕНДАЦІЇ  ВЕБІНАРУ

Вісім правил американського психолога Дейла Карнегі, які принесуть Вам душевний спокій і щастя:

♦♦♦ Поводьтеся життєрадісно, і Ви почуватиметесь життєрадісним.
♦♦♦ Ніколи не намагайтеся помститися вашим ворогам, тому що цим ви завдаєте собі більшої шкоди, ніж їм.
♦♦♦ Замість того, щоб хвилюватися через чиюсь невдячність, не
сподівайтесь на вдячність. Пам’ятайте, що єдиний спосіб знайти щастя - не чекати вдячності, а творити добро заради власної радості.
♦♦♦ Вдячність — така риса характеру, яку слід виховувати, тому, якщо хочемо, щоб наші діти були вдячними, необхідно вчити їх цього.
♦♦♦Ведіть рахунок своїх успіхів, а не своїх неприємностей. У житті треба ставити перед собою дві мети. Перша - здійснення того, чого ви прагнули. Друга - уміння радіти досягнутому.
♦♦♦ Не уподібнюйтесь до когось. Знайдіть себе і залишайтеся собою, адже уподібнення - недопустимо!
♦♦♦ Коли доля дає вам лимон, намагайтеся зробити з нього лимонад. Найважливіше в житті полягає в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Справді важливим є уміння скористатися втратами.
♦♦♦ Забувайте про свої неприємності, намагайтеся дати трохи щастя іншим. Якщо виробите добро для інших, ви, насамперед, допомагаєте собі. 

Презентація ТУТ https://docs.google.com/presentation/d/1f5L7uxtkmjk0AWDs1HFcKAvlE1r1i0I2/edit?usp=sharing&ouid=117268985661481783389&rtpof=true&sd=true

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар