середу, 3 березня 2021 р.

 

             Нове століття вимагає нового рівня компетентності

                 В умовах глобалізації світу особливо актуальним є впровадження християнських цінностей в освітній процес. Вірус бездуховності швидкими темпами поширюється на планеті і вражає душі як дорослих, так і малих. Без школи ні церква, ні сім'я

не в силі сформувати духовно – моральну особистість. Тому на вчителя ОХЕ покладається велика місія: вектор успіху створення моделі духовно – морального середовища школяра. Без системної роботи над собою, розвитку професійних компетентностей жоден учитель не зможе реалізувати поставлену мету. Особливо актуальними у наш час є слова Івана Франка: «Учителем школа стоїть».

            Змотивувати вчителів ОХЕ до наполегливої роботи над собою,глибшого пізнання Бога через вивчення духовних джерел – головна мета семінару – тренінгу «Розвиток професійних компетентностей вчителів  основ християнської етики шляхом моделювання власної освітньої траєкторії», який відбувся 2 березня 2021 року на базі  ТНВК ШК Патріарха Йосифа Сліпого. Зустріч проведена з благословення Високопреосвященного  Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько – Зборівської Архиєпархії УГКЦ Кир Василія Семенюка та за сприяння комісії освіти та виховання Тернопільсько – Зборівської Архиєпархії УГКЦ .

          Присутні мали змогу ознайомитись із найновішим всесвітнім проектом Інституту Євангелізації «Католицизм. Мандрівка до серця віри». Сестра Климентія Луків зі згромадження сестер святого Великомученика Йосафата зі Львова з  великим професіоналізмом і любов’ю розкрила суть проекту та однойменного фільму: через глибоке розуміння мистецтва – до усвідомлення Божої величі. Слухачі переглянули окремі фрагменти фільму, роздумували над його головними постулатами. Дякуємо сестрі Климентії за одержимість і простоту, щирість і мудрість у спілкуванні.

          Дякуємо о. Івану Зозулі, голові комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько – Зборівської архиєпархії  за зініційовану зустріч, допомогу у євангелізації вчителів ОХЕ.

         Спасибі креативній директорці ТНВК ШК Патріарха Йосифа Сліпого Гуцул Марії Богданівні за змістовний виступ про формування духовності школярів у закладі та гостинність.

   Учасники семінару не лише прослухали інформацію про проєкт, але й за бажанням) придбали фільм і необхідну літературу.

                     

Немає коментарів:

Дописати коментар