понеділок, 7 вересня 2020 р.


Християнська етика та засоби              її виховання

Початок ХХІ століття у шкільній освіті відзначається впровадженням у її зміст курсів духовно-морального спрямування. Духовно-моральне виховання підростаючого покоління є необхідною передумовою соціальних реформ в українському суспільстві та їхнього успішного проведення з орієнтацією на майбутнє країни, оскільки недооцінка процесу формування особистості призводить до соціальних деформацій, суспільної апатії громадян та інших негативних явищ.

Заняття з християнської етики сприяють розвитку у дітей мислення, зв’язного мовлення, пам’яті, інтересу до знань, естетичних смаків, творчих здібностей, виробленню правильних уявлень про світ, взаємозв’язок у цьому світі, формуванню у дітей високих духовних якостей.

Серед моральних цінностей християнства відзначимо  ідею оптимістичного, радісного сприйняття світу. У щоденному житті маємо безліч факторів, які несуть із собою жаль і смуток. Без віри подолати всі негаразди надзвичайно важко.

 Однією з цілей морального розвитку особистості є формування етичних знань і переживань.

Особливе місце у вихованні посідають такі форми й методи прилучення дітей до світу християнських цінностей, які передбачають поєднання за допомогою художньо-музичних образів традиційних форм роботи з художньою діяльністю самих учнів

Презентація ТУТ


https://drive.google.com/file/d/1Ejd3qXLtMT7ws-X7UwnCdeOuXjIExaix/view?usp=sharing 

Немає коментарів:

Дописати коментар