пʼятницю, 12 травня 2023 р.

 

Класному керівнику

5 Ідей для теплого та веселого завершення навчального року

                         (за матеріалами "На урок")

1.     ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ

Цьогоріч всі учні були дуже хоробрими та навчалися попри складнощі, з якими їм довелося зіштовхнутися. Відзначте їхні досягнення, вони того варті!

Для цього можна влаштувати справжнісіньку церемонію нагородження,

під якої ви подаруєте дітям сертифікати (їх можна самостійно зробити в Canva) за їхню відмінну роботу.

«За те, що виконувала завдання швидше за всіх», «За те, що завжди знав відповіді на всі запитання», «За те, що завжди приходив на допомогу однокласникам», «За те, що не пропустила жодного заняття» тощо.

А ще можна вигадати смішні підписи, дітям точно сподобається!

 

2.     АЛЬБОМ ДЛЯ СПОГАДІВ

Запропонуйте дітям зберегти спогади про цей навчальний рік, створивши спеціальний альбом. Це чудова можливість порефлексувати, пригадати найкращі моменти, помріяти про майбутнє та просто творчо провести час. Запропонуйте кожному учню самостійно оформити свій аркуш. Як саме?

Як завгодно! Можна малювати, писати, додавати світлини чи наклейки тощо. Коли все буде готово об’єднайте аркуші в один альбом.

А поки діти працюватимуть, ви теж можете створити власну сторінку може

й не одну), присвячену вашим учням. Ви можете написати про те, чого школярі навчилися за останній рік, пригадати цікаві заходи тощо.

 

3.     ВЕСЕЛЕ ТЕСТУВАННЯ

Проведіть вікторину за темами, які ви вивчали впродовж року. Тестування ідеальний спосіб перевірити, наскільки добре діти запам’ятали те, чого навчилися. Створіть тест, об’єднайте учнів у команди по 3-5 осіб та надішліть їм посилання на тестування. Нехай групи спробують разом дати відповідь

на запитання. Впоралися? А тепер підрахуємо, яка група впоралася краще!

Радимо уникати сухих теоретичних запитань, за можливості краще вигадати веселі запитання, реальні ситуації тощо. Так діти навіть не сприйматимуть тестування як звичайну перевірку знань.

 

4.     МИСТЕЦЬКИЙ ПРОЄКТ

Додайте трохи творчості запропонуйте дітям виконати цікавий мистецький проєкт. Наприклад, діти можуть спільно створити великий колаж.

Яку тему обрати? Будь-яку, яка зацікавить ваш клас! Наприклад, «Яким має бути ідеальне літо». Спільна робота об’єднує та дарує безліч позитивних емоцій!


5.    ТЕМАТИЧНІ ДНІ

Останній тиждень перед канікулами може бути надзвичайно веселим

та захопливим. Для цього кожен день можна зробити тематичним, наприклад:

День вигаданих персонажів — діти одягаються як улюблений книжковий / кіногерой, розповідають про нього однокласникам та вчителю.

День, коли я стану дорослим — діти влаштовують коротенькі презентації, мета яких — показати та розказати, яку професію вони хочуть опанувати в майбутньому.

День книжок у цей день діти розповідають про свої улюблені книжки, або ж ви всі разом складаєте список читання на літо (там мають бути лише справді цікаві історії!).

День фольклору до цього дня підготуйте цікаві історії про фольклорних персонажів, розкажіть про них учням, а потім запропонуйте дітям їх намалювати чи вигадати історії, де ці персонажі будуть головними героями.

День танців увімкніть веселу музику та запропонуйте дітям потанцювати. Вивчіть кілька простих рухів або ж увімкніть тематичне відео. Також можна створити спільне відео для ТікТоку.


Переглянути вебінар можна ТУТ:

https://naurok.com.ua/webinar/mozhlivosti-na-urok-dlya-efektivnogo-zavershennya-navchalnogo-roku 





  

Немає коментарів:

Дописати коментар