середу, 25 січня 2023 р.

 

Формування духовної особистості засобами кіномистецтва та літератури

 

Кіно – це особливий вид мистецтва, який має дивовижні можливості доступу до  глибоких душевних переживань людини. Дивлячись на долі екранних героїв, оцінюючи їх образи і поведінку, ми одночасно занурюємось в емоційну подорож пізнання себе та оточуючого світу.

Використання якісного українського кіно в освітньому процесі, без сумніву, буде мотивувати дітей та дасть їм можливість у цікавий спосіб знайомитися з культурним продуктом і принесе користь у навчанні.

Медіа потужно й суперечливо впливають на освіту молодого покоління, часто перетворюючись на провідний чинник його соціалізації, стихійного соціального навчання, стають засобом дистанційної і джерелом неформальної освіти. 

Про роль кіномистецтва у формуванні духовності школяра велась розмова на вебінарі – консультації «Формування духовної особистості засобами кіномистецтва та літератури».

Підготовлена добірка мультфільмів до кожної теми з «Етики» (5 клас) стала яскравим свідченням того, як можна зацікавити учнів навчальним матеріалом, осучаснити урок відповідно до вимог сьогодення.

Досвідом роботи з даного питання поділилась учителька ОХЕ ТСШ №17 Гайова Ганна Василівна.

Презентації ТУТ:

https://docs.google.com/presentation/d/1n8rxPZrxqF9zuXgp283HiAW77lagL9b_/edit?usp=sharing&ouid=117268985661481783389&rtpof=true&sd=true


Немає коментарів:

Дописати коментар