понеділок, 10 квітня 2017 р.



                                     Засідання авторської майстерні

          Організація роботи щодо літературної освіти учнів у школі не обмежу-ється лише рамками уроку. Позакласна робота сприяє поглибленню творчих здібностей та естетичних смаків учнів, їхній самостійності та підвищенню читацької культури.Відкриває перед учнями можливості такого злету: вони набагато краще починають вчитися, охоче звертаються до додаткової літера-тури з предмету, в них з’являється бажання до самостійної роботи з книгою, а плідність уроків літератури, в свою чергу, в суттєвий спосіб визначається підвищеним інтересом до мистецтва. Позакласна робота стає своєрідною експериментальною лабораторією творчості учителя літератури, де моделю-ються нетрадиційні для навчального процесу, але відповідні до актуальної соціокультурної ситуації форми спілкування з мистецтвом. 

 
          Для учителів зарубіжної літератури міста Тернополя на базі ТНВК – ШЛ №6 ім Н.Яремчука (керівник Холодняк Н.В.) організовано засідання авторської майстерні з питань організації позакласної роботи.
 Традиційними у роботі словесників стали такі форми позакласної роботи: літературний гурток , шкільний театр, літературна газета (радіожурнал), літературні вечори. У ТЗОШ №27 (вч.Івашко О.А.), ТЗОШ №16 (вч.Гордій Н.В,) добра налагоджена з питань літературного краєзнавства.
       Учителі зарубіжної літератури ТНВК – ШЛ №6 ім .Н.Яремчука : Гонташ Г.Є. та Холодняк Н.В. поділились досвідом роботи запровадження  таких інноваційних форм роботи як:
1.     Флешмоб  « Десятихвилинка для читання» .   
2.      Книжкове дефіле  - урочисте        проходження на сцені учасників дійства у яскравих костюмах,які демонструють при цьому кращі книжки.  
3.     Nonstopзахід, присвячений читанню віршів на одну тему, одного автора або власних .
4.     Квілт – на банері чи плакаті розміщені  відгуки про улюблені книжки.                                        
                                                                                                                                               
          5.   Родовід книжки- захід, присвячений  народженню книжки. 
          6. Літературна дегустація – популяризація книжок різної тематики.
Незабутнє враження залишив шкільний музей « Літературних фігур» – героїв із творів зарубіжної літератури.



Незабутнє враження залишив шкільний музей « Літературних фігур» – героїв із творів зарубіжної літератури.


 

Заняття в авторській майстерні переконливо довело, що сучасний учитель не боїться вчитися і змінюватися,брати ідеї в інших і трансформувати їх у своїй діяльності. Систематичність в організації масових виховних форм дає змогу домагатися…стабільного взаємозв’язку уроків зарубіжної літератури і позаурочних занять.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар