понеділок, 18 травня 2020 р.


                                           Учителю основ християнської етики на замітку

                 Віра і духовність у наш час
  
               Використаймо можливість ізоляції, щоб   
                       заглибитись у наші серця


  Проблема формування духовності учнів є актуальною і належить до проблеми соціального характеру, оскільки пов'язана з таким поняттям, як формування особистості. В наш час дуже часто можна почути заклики про підняття національної свідомості людини та виховання справжнього громадянина. А поштовхом і основою для цього є, в першу чергу, виховання духовної особистості. Школі потрібно змалку турбуватися про духовний світ дитини.

                  Духовність – це ідеал, до якого прагне людина у власному розвитку, орієнтація на вищі, абсолютні цінності.
                 Ми виділяємо такі основні умови формування духовності особистості:обов'язкове врахування вікових особистостей учнів; врахування особистостей суспільної природи людини, відповідно вихованню особистості в колективі і через колектив та врахування особливостей колективної пізнавальної діяльності;  активне використання міжпредметних зв'язків для підвищення ефективності навчального процесу та для різнобічності, багатогранності розвитку особистості;обов'язкове використання принципу активності учнів.
Хочу зупинитись на одній із християнських чеснот, яка є вкрай актуальною сьогодні. Ми розучились радіти: радіти за себе, радіти за досягнення близьких. Радість – це стан, який будується і затверджується Самим Богом як дар. Проте передумовами є наші зусилля, воля, згода і сприяння. Тобто, спочатку нам потрібно захотіти бути радісними, бо в іншому випадку Бог не може виламати двері нашої душі, нашої волі, якщо ми бажаємо зосереджуватись на негативі у житті.Цей вибір нам самим потрібно зробити – ніхто не може це зробити замість нас. Бог ніколи не робить за нас те, що ми можемо зробити самі. Не творить людей незрілими, а хоче, щоби вони були відповідальними особистостями, а не людьми без ініціативи, свободи і вибору... ВИБІР- перевага вільної людини.
    Про це і більше дізнаєтеся за адресою https://www.facebook.com/pastukhp



Немає коментарів:

Дописати коментар