пʼятницю, 22 листопада 2019 р.






Інструментарій «доброї волі» на компетентнісному уроці словесності

         На занятті ми обговорили складні питання самовдосконалення дорослих для того, щоб зрозуміти, як  створювати такий освітній простір, який би дав можливість дітям відчувати  відповідальність за власний саморозвиток. Якщо вчитель буде  вдосконалювати свій дух,свою волю, свій характер, зможе те ж саме виховати і в учнів.
       Який інструментарій  «доброї волі» обрати на компетентнісному уроці? Однозначна відповідь: інструментарій  дарує ноосферна освіта.
      Головною метою ноосферної освіти є формування в людини цілісної ноосферної свідомості, яка складається із триєдності: цілісного біоадекватного мислення, етичного біоадекватного методу поведінки та екологічного світогляду.
       Структура уроку,система вправ,оцінювання компетентностей на біоадекватному уроці – мета заняття в інтегрованій майстерні учителя – словесника під час проведення трансфер – містечка 3.
       Проблема становлення ноосферної освіти повинна розглядатись як стратегічний інструмент соціально-екологічного розвитку суспільства.
      Сьогодні на перший план в освіті виходять не стільки проблеми інформатизації, що засновані на інтенсивному використанні техногенних засобів і лівопівкульних методів мислення, скільки проблеми створення і використання освітніх технологій, заснованих на екологізації та ефективному використанні головного стратегічного ресурсу людства - цілісного мислення.


Немає коментарів:

Дописати коментар